dimecres, 22 de gener del 2014

Capítol 40: Focaccia de formatges



Benvolguts i benvolgudes, com se sol dir..

Feia molts i molts dies que no actualitzava el blog.. i és que la veritat NO HE TINGUT TEMPS!!
Nadals .. de bòlit.. postnadals més de bòlit i ara que tinc una estoneta de relax he aprofitat per publicar alguna coseta.
Com veureu he tornat a actualitzar una miqueta el blog.. i moltes conegudes meves em diran que soc un plom!! i que vaig en contra de totes les normes bàsiques del marketing i la publicitat! i si ja ho sé però m´agrada canviar les coses, diguem inconformista o pesadilla mix.. o el que vulguis ..jajaja

Així que com acabem de començar l´any li he donat un altre aire.. bonic oi?
Avui que és divendres i és molt habitual a casa meva fer sopars "no saludables" us vull ensenyar aquesta recepta tan i tan fàcil de fer i tan i tan bona: FOCACCIA

Des de que vaig descobrir aquesta recepta no puc parar de fer-la! Fins i tot li vaig fer al meu germà que és celíac, substituint evidentment, la farina per farina d´arròs i li va encantar!!

FOCACCIA

Ingredients:

  • 300 gr de farina de força
  • 120 ml d´aigua
  • un rajolí d´oli
  • una culleradeta de sal
  • Formatges al gust, podem posar Mozzarella, formatge de cabra, camembert, formatge blau, parmegiano.. una mescla dels que més us agradin.

Preparació:

En un bol barregem tots els ingredients menys els formatges. Ho treballarem millor al marbre de la cuina. Amassem bé amb les mans i fem dues boles que deixarem reposar uns 20 minuts.
Un cop passats els 20 minuts amb un corró amassarem ben finetes les dues boles, com si fossin dues masses de pizza.
A sobre d´una de les bases que hem fet, hi posarem els formatges i amb l´altre taparem, fent una bora per tancar els costats.
Ho posem al forn durant 10-15 minuts a 200ºC a dalt i a baix.

Quedarà una massa fina i cruixent amb els formatges desfets ... mmm