Receptes per a nens i no tan bebès

Croquetes de pollastre i pernil


Ingredients:


Aprofitarem tot el pollastre que haurem posat al fer el brou i si hem posat conill de vedella també ho podem posar.
1 tros de Pernil salat ( si l´hem posat al brou, també el podem aprofitar)
2 o tres cullerades de farina blanca
100 ml de llet sencera
50 ml de brou
sal
ou i farina de galeta per arrebossar
1 ceba

Preparació:



Picarem el pollastre i el pernil i reservem.

Ratllem una ceba i fregim. Quan estigui daurada i afegim el pollastre i el pernil.

Rectifiquem de sal.

Afegim les tres cullerades de farina i deixem que es dori conjuntament amb el pollastre i el pernil.

A continuació hi afegim la llet i deixem coure uns minuts. Finalment afegim el brou i deixem coure, remenant amb una cullera de fusta fins que la pasta es desenganxi de la paella.

Quan això passi, ja les tindrem fetes.

Aleshores les deixarem refredar a la nevera tapades amb paper film tot un dia. Això ho fem per qué agafin més consistència i no s´enganxin a les mans.

Al endemà podem fer les boles i les passem per ou i farina de galeta.

Per fregir-les, recordeu posar el oli ben calent i baixar-lo quan posem les croquetes.

Nota: Es poden congelar!!




Pilota o mandonguilles

Ingredients:
  • 250gr de picada de vedella
  • 250 gr de picada de porc
  • Sal
  • Farina de galeta
  • Farina
  • 1 ou
 
Preparació:
 
Barregem en un bol, la carn picada de vedella i porc, afegim un ou, sal ( si es vol pebre, all i julivert), jo no ho poso per que per als nens és més suau.
Un cop barrejat, hi tirem una mica de farina de galeta i ja podem començar a fer les boletes amb una mica de farina blanca a les mans per que no se’ns enganxi a les mans.
Aquestes pilotes, les podem fregir amb oli calent o bé deixem que es facin alhora de bullir la pasta.
Es poden congelar també.

 
Brou

Un bon caldo és la base de molts plats. Jo en dic Caldo "D´aprofitament", ja que d´una olla de caldo, podem fer-ne sopes, purés,  croquetes, canelons, llegums..
Pels que tenim nens a casa, va fantàsticament, ja que alimenta moltíssim i surt molt econòmic, tenint en compte que es pot aprofitar quasi tot el que posem.

Ingredients:

  • 1 quart de pollastre de la part del pit.
  • La carcassa del pollastre
  • 1 trosset de conill de vedella
  • Ossos: de vedella, de porc i un os blanc salat
  • 1/2 peu de porc
  • Pilota
  • Herbes pel caldo
  • Carbassa quan és l´època, ara ho és.
  • Col, 1 patata i si es vol una ceba
  • Cigrons crus ( aquesta part, la farem més endavant)
Preparació:
Rentem bé tots els ingredients i pelem les verdures.
Posem tot en una olla gran amb aigua de garrafa, si pot ser, si no amb aigua de l´aixeta.
Ho coem a foc lent durant 3 o 4 hores, anant afegint aigua.





Nuggets
 
Ingredients:
 
  • 2 pits de pollastre sencers
  • 1 iogurt natural
  • La ratlladura d´una llimona i la ratlladura d´una llima
  • Sal al gust
  • 150gr de Corn Flakes tradicionals
 
Preparació:
 
Tallem els pits de pollastre a tires , i tornem a tallar pel mig de la tira, fent trossets petits de pollastre. Un cop tallats, els salem al gust.
Mentrestant , piquem amb la picadora, o bé amb la thermomix 4 segons a velocitat 5, els corn flakes i reservem. No han de quedar com si fos una farina, és a dir que han de quedar a trossets petits.
 En un bol, posem el iogurt sencer i les ratlladures de llimona i llima i ho barregem bè. Amb la thermomix 5 segons , velocitat 4.
En aquest bol hi afegim els pits de pollastre i deixem reposar 30-45 minuts.
Passat el temps, els arrebossem amb els corn flakes.
Preescalfem el forn a 180ºC, dalt i baix.
Folrem una safata amb paper de forn, hi posem els nostres nuggets arrebossats i al forn durant 30 minuts exactes.
  



Croissants dolços i salats

Com fer croissants de mantega, xocolata, salats..etc?

Podríem explicar en primer lloc, com fer la massa del croissant ( que ve a ser una espècie de pasta de full). El mateix Xavier Barriga en el seu llibre té una recepta fantàstica. Però jo que tinc poc temps he trobat una manera més ràpida de fer-los i el resultat... ja el veureu.

Ingredients: 

1 planxes de pasta de full ( les podeu comprar a qualsevol supermercat)
Mantega ( no margarina, mantega de barra)
Per pintar-los, batrem un ou

Si els voleu fer dolços , els podeu omplir amb Nutella, o trossets de xocolata.
Si els voleu fer salats, també els podeu farcir del que més us agradi, formatge, pernil i formatge, frankfurt, sobrassada.. etc

Preparació:

Pas 1

Estenem una mica la massa de pasta de full amb el corró.

Pas 2

Tallem la massa fent formes de triangle. Un cop feta la forma, fem també un petit triangle a la base.



Pas 3

Tal com veieu a la fotografía, hi posem mantega, xocolata o el ingredient que volguem.

Pas 4

Enrotllem el triangle des de la base cap a la punta.
El pintem amb ou.
El posem al forn 20 minuts a 180ºC


Una altre maneres de farcir-los , és un cop freds, els obrim per la meitat i li posem el que més ens vingui de gust.




Recomanació:

De tant en tant, els faig de mantega, quan encara estan calentons, us recomano que els acompanyeu amb una pastilla de Xocolata amb llet Amatller Orígens , elaborada amb vainilla “bourbon”, procedent de la Illa de la Reunión ( antigament anomenda Illa de Bourbon, d´aquí la seva denominació)

Delicious!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada