dimarts, 23 de juliol del 2013

Capítol 17: Paella de Pollastre, Conill i verdures

Jo crec que els dilluns estic més cansada que els divendres. El cap de setmana comença divendres a les 17h i personalment , els meus caps de setmana solen ser com una muntanya russa!
Comencen amb moltes ganes de fer moltes coses, molts plans i acaben diumenge a la nit , havent fet quasi tot el proposat i encara més!.. esgotats..
 
Hi ha caps de setmana que son maratonians i aquest ha estat un d´ells... Per aquest motiu aniré al gra..
 
En aquest post vull fer-vos una proposta que no té res a veure amb el món de la pastisseria i els postres, però alhora molt útil si tens a dinar 6 adults i 4 nens , un dissabte d´estiu de molta calor i amb poques ganes de cuinar gaire..
 
Material necessari:
 
  • Idealment un “paellero” o en català, un cremador de gas per a paelles
  • Una bombona de gas
  • Una paella esmaltada per a 10 racions.
 Ingredients:
  • 1 pollastre tallat per fer arròs
  • ½ conill
  • 250 gr de mongeta verda
  • 2 tomàquets madurs (petits)
  • Unes tires de pebrot vermell
  • Brou de pollastre
  • Colorant alimentari per l’ arròs
  • Sal i oli d´oliva
  • 12 tassetes de got de tallat o cafè ( no de cafè amb llet) d’ arròs

Elaboració:
 
Comencem salant i sofregint el pollastre i el conill fins que estigui ben daurat a la paella.

Afegim les tires de pebrot vermell , la mongeta verda (crua) i els dos tomàquets ratllats

Un cop tot ben sofregit hi afegim l’ arròs i deixem uns minuts que es barregi bé amb el sofregit.

Afegim el brou, normalment ve a ser 2 tassetes per cada tassa d´ arròs que hem llançat prèviament. Però ho hem d´anar controlant , vigilant que no s’absorbeixi el brou i el gra de l´arròs estigui cru o al contrari que hi hagi massa brou i el gra s’esclati. Si ens en falta hi podem afegir una mica més, si sobra, amb un cullerot el podem anar traient de la paella.

Anem rectificant de sal i hi posem el colorant ( és el que li dona el color groc tant característic de l´ arròs valencià)

Pel meu gust, m´agrada que quedi un pèl cru, doncs al tancar el foc, sempre la deixo reposar una mica per que acabi d’absorbir el caldo i el gra s´acaba de fer.

Un consell: El brou millor afegir-lo prèviament escalfat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada