Comencen amb moltes ganes de fer moltes coses, molts plans i acaben diumenge a la nit , havent fet quasi tot el proposat i encara més!.. esgotats..
Hi ha caps de setmana que son maratonians i aquest ha estat un d´ells... Per aquest motiu aniré al gra..
En aquest post vull fer-vos una proposta que no té res a veure amb el món de la pastisseria i els postres, però alhora molt útil si tens a dinar 6 adults i 4 nens , un dissabte d´estiu de molta calor i amb poques ganes de cuinar gaire..
- Idealment un “paellero” o en català, un cremador de gas per a paelles
- Una bombona de gas
- Una paella esmaltada per a 10 racions.
Ingredients:
- 1 pollastre tallat per fer arròs
- ½ conill
- 250 gr de mongeta verda
- 2 tomàquets madurs (petits)
- Unes tires de pebrot vermell
- Brou de pollastre
- Colorant alimentari per l’ arròs
- Sal i oli d´oliva
- 12 tassetes de got de tallat o cafè ( no de cafè amb llet) d’ arròs
Elaboració:
Afegim les tires de pebrot vermell , la mongeta verda (crua) i els dos tomàquets ratllats
Un cop tot ben sofregit hi afegim l’ arròs i deixem uns minuts que es barregi bé amb el sofregit.
Afegim el brou, normalment ve a ser 2 tassetes per cada tassa d´ arròs que hem llançat prèviament. Però ho hem d´anar controlant , vigilant que no s’absorbeixi el brou i el gra de l´arròs estigui cru o al contrari que hi hagi massa brou i el gra s’esclati. Si ens en falta hi podem afegir una mica més, si sobra, amb un cullerot el podem anar traient de la paella.
Anem rectificant de sal i hi posem el colorant ( és el que li dona el color groc tant característic de l´ arròs valencià)
Pel meu gust, m´agrada que quedi un pèl cru, doncs al tancar el foc, sempre la deixo reposar una mica per que acabi d’absorbir el caldo i el gra s´acaba de fer.
Un consell: El brou millor afegir-lo prèviament escalfat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada