dimecres, 26 de febrer del 2014

Capítol 42: Arròs al Forn




El dijous és el dia de l´ arròs per excel·lència! I jo que tinc orígens valencians , no puc estar-me de presentar-vos el típic arròs al forn que fa la meva iaia, com a bona valenciana que és , i que em xifla des de que era petita!
Per fer aquest arròs , necessitarem brou de pollastre ( tingueu-ho en compte abans de fer-lo) i una cassola de fang.

ARRÒS AL FORN

Ingredients per 6 persones:

  • 6 tassetes de cafè d’arròs
  • 12 tassetes de cafè de brou
  • 1 pot de cigrons cuits ( o si els hem fet amb el brou encara millor)
  • 1 parell de tomàquets madurs
  • Panses petites ( la quantitat: un grapat o al gust de cadascú )
  • 2 patates per fregir
  • Botifarra negre o si en podeu aconseguir “morcilla”
  • Mandonguilles, o salsitxes, cap de costella.. el que més us agradi.. Jo com ho faig per les meves filles hi poso mandonguilles o salsitxes, però podeu posar-hi altres tipus de carn.
  • Colorant alimentari per l’arròs, sal.
Preparació:

Començarem tallant les patates a rodanxes i les daurarem una mica amb oli d’oliva. Reservem amb paper de cuina per que absorbeixi l’oli sobrant.
Fem el mateix amb la botifarra, les salsitxes , mandonguilles .. etc i la botifarra negre.
A la cassola de fang posem les 6 tasses d´arròs, en primer lloc. A sobre hi posem les panses, les patates, la botifarra negre, la carn els tomàquets oberts per la meitat i els cigrons.
Finalment hi afegim el brou , la sal i el colorant.
Posem al forn 20-30 minuts a 190ºC aproximadament.
Quan veiem que el brou s´ha absorbit voldrà dir que ja està cuit, si passats els 20 minuts encara hi queda brou, pugem una mica la temperatura , o al revés, si veiem que el gra és cru, afegim una tassa o dues de cafè de brou..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada