dimecres, 12 de març del 2014

Capítol 44: Tiramisú



Fa dies que estava buscant una bona recepta de Tiramisú, tenia moltes ganes de menjar-ne i n´he trobat de tots tipus.. la que més em va convèncer va ser la del blog "la cuina de sempre" i la veritat haig de dir que ha sortit boníssima!! Tot i que he variat el ron per el Gran Marnier
He vist que el tiramisú es pot fer de moltes maneres diferents però la base és el Mascarpone, sense aquest formatge no existeix el tiramisú.
També es pot presentar de moltes maneres, en copes, en got, en motlle..jo l´he fet amb un motlle però la meva idea era presentar-lo amb uns gots de iogurt Danone que tenia a casa..però el que passa sempre.. falta de temps i anem per feina!

TIRAMISÚ

Ingredients:

  • 300gr de formatge Mascarpone
  • 2 rovells d´ou
  • 2 cullerades de sucre
  • 1/2 got de gran marnier
  • 1 cafè recent fet
  • Melindros
  • Cacau en pols
Preparació:

Barregem els dos rovells amb les dues cullerades de sucre i quan estigui ben batut hi afegim el mascarpone i el licor ( també he vist que s´hi pot posar Bailyes). Poseu el licor que vulgueu. Ha de quedar com una crema.
En un motlle, got, copa...etc fem una primera capa de melindros sucats amb cafè ( ben sucadets, no patiu que no es trenquen, absorbeixen molt bé.. ja ho veureu).
Un cop tenim aquesta primera capa hi afegim una capa de mascarpone i espolsem cacau en pols.
Repetim una segona capa de melindros sucats amb café i mascarpone i espolsem amb cacau.
Podeu fer més capes però a mi amb aquests ingredients només em va donar per a dues.
Deixem reposar a la nevera i passades unes hores podem desmotllar.
Si no podem esperar... podem menjar -lo directament..

Nyam Nyammm

















divendres, 7 de març del 2014

Capítol 43: Melindros


 
A la Paula i la Laia:
 
El poder de les paraules és a vegades més fort que qualsevol altre, pot fer canviar les coses, només cal voluntat per canviar-les, deixar les pors que ens immobilitzen i començar a obrir portes.
 
Un petonet

 
Bé, bé bé.. heu vist quina meravella!!
 
Després del super disgust que vaig tenir al quedar-me orfe de thermomix haig d´ensenyar-vos la meva nova joguina..jijiji Me l´han regalat i estic Super Mega contentaaaaa!!!
 
Bonica oi?
 
Doncs bé, fa dies que vull fer tiramisú , i buscant receptes vaig trobar-ne una del blog "La cuina de sempre" que té bastant bona pinta i en la que t´explica com fer els melindros i tot.
 
Com encara no domino el seu funcionament únicament he muntat les clares d´ou.. però quina pasadaaaa!! mare meva en 10 segons tenia unes clares muntades que ni amb tres hores forçant el braç i la ma ho hagués aconseguit.. mireu mireu la foto..




 
 
MELINDROS

Ingredients "La cuina de sempre":
  • 1 ou sencer
  • 3 clares i 2 rovells ( en total necessitarem 4 ous)
  • 85 gr de sucre repartits en dues parts, 35gr l´afegirem a les clares i la resta als rovells)
  • 80 gr de farina
  • 20 gr de maicena
  • essència de llimona

Preparació:

Muntem les clares a punt de neu junt amb els 35 gr de sucre.

En un altre bol hi barregem els dos rovells, l´ou sencer, les gotes d´essència de llimona i el sucre restant. Un cop lligat ho afegim a les clares muntades amb molt de compte que no es desinflin, amb moviments envolvents.

Tamisem les farines i ho afegim, també amb compte.
Un cop tot integrat ho posem en una manega pastissera i fem xurros sobre el paper de forn.
Els posem al forn 5 minuts a 200ºC amb ventilador.
Es fan de seguida i són boníssims!!
Veieu les fotos per veure el procés:



Voldria aprofitar avui que és el dia de la Dona, per donar ànims a totes aquelles dones superpreparades que tenen caps molt menys preparats que elles i que han d´aguantar absurditats i fer veure que tenen raò com als tontos per que és inútil fer-los veure la realitat de les coses .. Ànims !! per la Santa paciència que han de tenir, ànims per haver-se de mossegar la llengua infinitat de vegades i ànims per haver de comptar a 10 infinitats de vegades més!!!