dimecres, 12 de març del 2014

Capítol 44: Tiramisú



Fa dies que estava buscant una bona recepta de Tiramisú, tenia moltes ganes de menjar-ne i n´he trobat de tots tipus.. la que més em va convèncer va ser la del blog "la cuina de sempre" i la veritat haig de dir que ha sortit boníssima!! Tot i que he variat el ron per el Gran Marnier
He vist que el tiramisú es pot fer de moltes maneres diferents però la base és el Mascarpone, sense aquest formatge no existeix el tiramisú.
També es pot presentar de moltes maneres, en copes, en got, en motlle..jo l´he fet amb un motlle però la meva idea era presentar-lo amb uns gots de iogurt Danone que tenia a casa..però el que passa sempre.. falta de temps i anem per feina!

TIRAMISÚ

Ingredients:

  • 300gr de formatge Mascarpone
  • 2 rovells d´ou
  • 2 cullerades de sucre
  • 1/2 got de gran marnier
  • 1 cafè recent fet
  • Melindros
  • Cacau en pols
Preparació:

Barregem els dos rovells amb les dues cullerades de sucre i quan estigui ben batut hi afegim el mascarpone i el licor ( també he vist que s´hi pot posar Bailyes). Poseu el licor que vulgueu. Ha de quedar com una crema.
En un motlle, got, copa...etc fem una primera capa de melindros sucats amb cafè ( ben sucadets, no patiu que no es trenquen, absorbeixen molt bé.. ja ho veureu).
Un cop tenim aquesta primera capa hi afegim una capa de mascarpone i espolsem cacau en pols.
Repetim una segona capa de melindros sucats amb café i mascarpone i espolsem amb cacau.
Podeu fer més capes però a mi amb aquests ingredients només em va donar per a dues.
Deixem reposar a la nevera i passades unes hores podem desmotllar.
Si no podem esperar... podem menjar -lo directament..

Nyam Nyammm

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada