dimecres, 20 de novembre del 2013

Capítol 35: Sopa de galets i pilotetes





Un bon brou és la base de molts plats. Jo en dic Caldo "d’aprofitament", ja que d´una olla de caldo, podem fer-ne sopes, purés, croquetes, canelons, llegums..

Pels que tenim nens a casa, va fantàsticament, ja que alimenta moltíssim i surt molt econòmic, tenint en compte que es pot aprofitar quasi tot el que posem. A més si fem una bona olla, el podem congelar i ens va molt bé per fer el sopar dels nens i dels que no són tan nens.

Ara de cara als nadals l´escudella és un dels plats estrella, pel que ja podem anar preparant el brou..

Ingredients:

  • 1 quart de pollastre de la part del pit.
  • La carcassa del pollastre
  • 1 trosset de conill de vedella
  • Ossos: de vedella, de porc i un os blanc salat
  • 1/2 peu de porc
  • Pilota
  • Herbes pel caldo
  • Carbassa quan és l´època, ara ho és.
  • Col, 1 patata i si es vol una ceba
  • Cigrons crus ( aquesta part, la farem més endavant) o bé tingueu en compte que els cigrons han d´estar 24h en remull i posar-los amb una malla quan ens disposem a fer el caldo.



Preparació:

Rentem bé tots els ingredients i pelem les verdures.
Posem tot en una olla gran amb aigua de garrafa, si pot ser, si no amb aigua de l´aixeta.
Ho coem a foc lent durant 3 o 4 hores, anant afegint aigua.
Pel que fa a les pilotetes, tant les podem fer de la pilota, fent-ne boletes petites o bé preparant mandonguilles que posarem al brou un cop bullim la pasta de galets.

Preparació de la pilota o mandonguilles

Ingredients:

  • 250gr de picada de vedella
  • 250 gr de picada de porc
  • Sal
  • Farina de galeta
  • Farina
  • 1 ou
Preparació:

Barregem en un bol, la carn picada de vedella i porc, afegim un ou, sal ( si es vol pebre, all i julivert), jo no ho poso per que per als nens és més suau.

Un cop barrejat, hi tirem una mica de farina de galeta i ja podem començar a fer les boletes amb una mica de farina blanca a les mans per que no se’ns enganxi a les mans.
Aquestes pilotes, les podem fregir amb oli calent o bé deixem que es facin alhora de bullir la pasta.
Es poden congelar també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada