dilluns, 18 de novembre del 2013

Capítol 34: Pastís de poma




S´acosten les festes de nadal i ja estan començant els preparatius a les ciutats i pobles del nostre voltant. Ja hi han posades les llums i les botigues comencen a engalanar-se..
Jo tinc dos objectius clars que vull dur a terme aquestes festes. Un d´ells és fer un tronc de nadal amb un motllo preciós que vaig veure i el segon fer unes galetes tipus petit ecolier amb motius nadalencs que són una passadaaa..
Així que inicio secció de nadal amb un pastís molt senzill de preparar que ens pot anar bé per alguna ocasió en que no tinguem gaire temps

Pastís de poma

Ingredients:

  • 6 pomes Golden (4 pel farcit i 2 per la decoració)
  • 100 gr de sucre
  • 100 gr de farina
  • 1/4 de llet o un got de llet
  • 1 culleradeta de llevat
  • 2 ous batuts
  • Canyella en pols
  • Melmelada d´albercoc
  • 1 massa de pasta de full ( que podeu comprar al supermercat)
Preparació:

Posem en un motlle la massa de pasta de full i la punxem amb una forquilla.
Batem els ous en un bol, a continuació hi posem el sucre , la llet, la farina i el llevat tamisats i finalment les 4 pomes tallades a daus.
Un cop tenim tot ben mesclat, ho posem sobre la massa de pasta de full i hi tirem una mica de canyella en pols.
Les altres 2 pomes les tallarem molt fines i anem fent una flor sobre la mescla.



Enfornem de 20 a 30 minuts a 180ºC dalt i a baix.
Un cop fet, ho retirem del forn i afegim la melmelada triturada prèviament, per sobre. Li donarà brillantor i un toc especial.
Podem servir amb una bola de gelat de vainilla o caramel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada