dijous, 9 de maig del 2013

Capítol 2: Profiteroles


Profiteroles

Com preparar una festa d'aniversari per 50 persones , amb dues nenes , una amb bronquitis i l' altre amb un refredat increïble,durant les festes nadalenques, per tant amb vacances escolars, "sola ante el peligro" i no morir en l'intent????
Seguint amb les festes d'aniversari, aquest passat desembre vaig haver de preparar un supercatering pel desè aniversari de la Mariona.

La situació en la que em vaig trobar era complicada. En primer lloc perquè bàsicament em trobava sola (i quan dic sola, ho dic en el sentit estricte de la paraula). El meu marit que tot i que tenia vacances nadalenques, justament s'havia apuntat a fer un curs en aquelles dates tan assenyales, un curs intensiu de 9 del matí a 8 del vespre. D' altra banda havia d'entretindre a les dues nenes, que estaven malaltes, passejar el gos, anar a comprar, recollir la casa i evidentment preparar el gran tiberi.

Què podia fer per omplir entre 40 i 50 panxes, que sortís més o menys econòmic i quedar com una Reina?

La idea va sortir del blog Pepacooks : PROFITEROLES!!!

Els profiteroles es poden fer dolços o salats i és molt fàcil de fer-los, a més a més, un cop fets es poden congelar!

Per tant, en comptes de comprar 500.000 panets podia substituir-los per profiteroles, donar-los la forma i la mida que jo volgués i farcir-los de mil maneres diferents!!

El resultat final em va sorprendre fins i tot a mi. Són esponjosos, lleugers per dins i cruixents per fora. Els pots menjar calents o freds.

Ingredients:
Per uns 20 profiterols
  • 2 ous
  • 75 gr de farina tot ús
  • 50 gr de mantega a temperatura ambient
  • 125 ml d´aigua
  • sal al gust
Preparació:

Escalfem la mantega en una olla i afegim la sal i l’aigua. Quan comenci a bullir hi tirem la farina. Aleshores comencem a remenar-ho tot amb una cullera i quan la massa estigui tota integrada i es desenganxi de la cassola, la retirem del foc.

Deixem refredar una mica. Posem aquesta massa a la thermomix amb la papallona i a velocitat 3 anem afegint els ous, poc a poc.

Un cop tot barrejat, posem la massa en una manega pastissera. ( Si no en teniu, podeu utilitzar una bossa de plàstic petita, fent un petit tall en una de les puntes)

Preescalfem el forn a 200ºC, per sota i per sobre amb ventilador.

Prepareu en una safata de forn, un full de paper per a forn, i amb la manega aneu format petites boletes.

Ho posem al forn durant 30 minuts. Deixem refredar sobre una reixa.
 







1 comentari:

  1. La festa va ser molt xula, les taules molt boniques, tot molt professional i molt bo...

    ResponElimina