dimecres, 9 d’octubre del 2013

Capítol 21: Pastís amb Buttercream de maduixa


Aquesta tardor es presenta amb moltes novetats editorials, pel que fa a llibres de pastisseria.
El Rincón de Bea, La receta de la Felicidad, son dos exemples de blogguers que treuen llibre.
La veritat és que són dos dels meus blogs preferits i m’alegra molt, que dues dones treballadores amb vocació per la pastisseria hagin pogut arribar tan lluny, explicant les seves receptes i experiències culinàries, de forma totalment desinteressada..
 
És probable que acabi comprant-ne un.. bé ja ho veurem..
Sense anar més lluny, aquest cap de setmana El Periodico, treu una entrega per fascicles de llibre més material per poder fer cupcakes! Ho he estat mirant i està força bé..
Jo sense la perfecció d´aquestes dues senyores he seguit experimentant i he arribat a fer algunes cosetes que no estan del tot malament..
Per començar la temporada ( que professional que queda això..) us vull explicar com es fa el buttercream. El Buttercream és una crema de mantega amb gust o no, que ens ajuda a farcir els pastissos.
Jo l´he fet de tres maneres diferents , una d´elles és la recepta de cobertura de xocolata blanca que està en aquest blog, o la de xocolata negre, que també la podeu trobar aquí. Però en aquest cas, la consistència és força liquida i és molt difícil farcir-lo bé.
L´altre és el Buttercream clàssic, fet amb mantega i sucre glass, però per a mi el que millor em funciona i el que més m’agrada és el Buttercream que proposa Bea Roque en el seu blog, extret d´un altre web anomenada sweetapolita.
Quina és la diferència?
Doncs que en el segon cas, aquesta crema queda molt més compacte i alhora esponjosa i va molt millor per farcir el pastís.
Aquesta recepta la farem amb el Buttercream clàssic, ja que així la vaig fer, però en el pròxim capítol us explico la de sweetapolita, ok?

Ingredients per el Brioix ( recepta de Peggy Porshen)

  • 200 gr de mantega a temperatura ambient
  • 200gr de sucre
  • Les llavors d'una branca de vainilla
  • 4 ous mitjans
  • 200gr de farina amb llevat

Ingredients per el Buttercream

  • 250 gr de mantega a temperatura ambient
  • 250 gr de sucre glas tamisat
  • Una mica de sal
  • 3 o 4 cullerades de melmelada

Ingredients i preparació per l’almívar ( Podeu trobar-ho a http://ariadnapastissos.blogspot.com.es/2013/05/capitol-3-almivar.html..)

Preparació:

Preparem 3 motlles de 15 cm amb paper de forn a la base i engreixat amb oli pels laterals.

Escalfem el forn a 180ºC , dalt i a baix amb ventilador.

Tamissem la farina i reservem

Batem la mantega 3 minuts, vel. 3 TMX, afegim el sucre poc a poc sense deixar de batre a vel.2, 3 minuts més amb TMX. Anem parant la màquina i amb una espàtula baixem la mantega que quedi enganxada a les parets.
Afegim la vainilla.
Batem els ous, un a un i els afegim a velocitat 2 o 3, mirant que s'integrin be. Un cop afegits els ous i la vainilla, seguim amb la TMX a vel.2 sense temps i anem afegint poc a poc la farina.
Un cop tenim preparada la massa, la repartim entre els tres motlles, mirant de posar la mateixa quantitat en cada un d´ells.
Posem els motlles al forn 15-20 minuts.
Quan punxem un escuradents al centre i surti net, ens indicarà que el brioix està cuit.
Deixem refredar una mica, i abans que estigui fred del tot, el punxem amb un escuradents i estenem l’almívar.
El desemmotllem, el tombem boca a baix i el folrem amb paper film. El deixem a la nevera 24h.
A l ‘endemà amb molt de compte, traíem la primera capa del brioix tant de la part de dalt com dels laterals que ha quedat més fosca al coures.
Els dos brioixos que ens hagin quedat millor els reservem per la part inferior i superior del muntatge del pastís i la que quedi pitjor ( sempre passa que n´hi ha un que queda més prim ) per la part del mig.

Preparem el Buttercream :

Posem la mantega a la TMX 3minuts-vel 3

Afegim el sucre glass ( prèviament tamisat), seguint amb la mateixa velocitat i sense temps.

Finalment afegim la melmelada de maduixa ( jo sempre la passo pel turmix prèviament)

Muntem el Pastís:

Comencem per la part inferior, primera capa. Emplenem de buttercream i deixem que caigui pels laterals. Posem la part central i fem el mateix. Finalment posem l´últim brioix i emplenem de buttercream per la part superior.
Amb una espàtula o ganivet pla, anem pulint els laterals i la part superior. Tal com explicàvem en el capítol de cobertura de xocolata blanca....http://ariadnapastissos.blogspot.com.es/2013/06/capitol-8-cobertura-de-xocolata-blanca.html

Aquesta primera capa, anomenada “tapamigues”, la posem a la nevera 1 hora aproximadament. Aquest pas, ens va molt bè, per tal que la mantega endureixi. A l´estiu, però és complicat, ja que quan treus el pastís, amb la calor, la mantega no aguanta massa i costa que la cobertura quedi del tot llisa.
Bé , un cop fred, tornem a fer una altra capa de buttercream fins que quedi totalment llis ( LA QUAL COSA ÉS SUPER DIFÍCIL!!)

Finalment, vaig trobar unes plantilles decoratives al “xinus” molt mones, que vaig utilitzar per donar-li un toc especial. Poses la plantilla sobre la base ( no feu com jo, amb la mantega tova, és preferible que torneu a deixar el pastís una horeta més a la nevera) i amb cacau amb pols i un colador mateix, espolseu-lo per sobre la plantilla.

Retireu amb compte la plantilla i aquí teniu el resultat:


TAXAN!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada