Ara que arriba la tardor, els matins són una mica més freds i els dies comencen a escurçar-se, m´agafa un no sé què.. que m´activa. Començaria a remodelar tot el pis, canviar els mobles de lloc, pintar parets, canviar les fundes dels coixins, les cortines.. Tinc una necessitat imperiosa de donar-li caliu al nostre cau abans que arribi el hivern.
De fet, ara fa un any em va donar una fiblada d´aquest tipus i vaig estar 7 mesos amb la casa potes amunt!! Horror!!
Tan sols em vaig capficar en modificar un petit bany i reconvertir-lo en traster. Ja que, ja era un traster, on no s´hi podia ni entrar!! Així que vaig treure tots els sanitaris, vaig pintar les parets i hi vaig encabir un armari i dues calaixeres.
Per aconseguir-ho vaig estar tot un mes reculant trastos, llençant coses que ni tan sols recordava que tenia i amb el passadís de casa ple de coses!!
Un cop acabat em vaig animar i vaig seguir, pintant el rebedor, el passadís, i ja de pas, habitacions i menjador!! Esgotador!!
Ho recordo perfectament, d´Octubre a Maig, poc a poc de dissabte en dissabte.. Així que ara, em conformo en comprar una estora nova i un parell de coixins pel sofà..
Però mentalment, ho tornaria a canviar tot!! Digam inconformista.. com deia aquell..
En el tema culinari, també em trobo molt animada, amb ganes de fer plats típics de l´estació en la que estem entrant, com provar coses noves.
Aquesta recepta està extreta del llibre de Yann Leclerac "Coulants dulces y Salados"
Ingredients per a 6 coulants:
- 150gr de formatge tendre
- 1 pomell de juliverd
- 1 pomell de coriandre (cilantro en castellà)
- 3 ous
- 10 cl de llet
- 20 gr de mantega
- 180gr de farina més 20 més pels motlles
- 1/2 sobre de llevat
- 10 cl d´oli de girasol
- sal i pebre
Preparació:
Trinxem ben petit el julivert i el coriandre i reservem.
Batrem els ous junt amb l´oli de girasol.
Tamisem la farina i el llevat i ho barregem amb els ous.
Hi afegim el julivert i el coriandre, desprès la llet, la sal i el pebre.
Engreixem els motlles amb la mantega i una mica de farina( aquestes quantitats donen per 6)
Preescalfem el forn a 180ºC amb ventilador dalt i a baix.
Omplim els motlles per la meitat i afegim un tall de formatge que situarem al centre.
Acabem d´omplir-los amb la massa sobrant.
Posem al forn 20-25 minuts.
Trinxem ben petit el julivert i el coriandre i reservem.
Batrem els ous junt amb l´oli de girasol.
Tamisem la farina i el llevat i ho barregem amb els ous.
Hi afegim el julivert i el coriandre, desprès la llet, la sal i el pebre.
Engreixem els motlles amb la mantega i una mica de farina( aquestes quantitats donen per 6)
Preescalfem el forn a 180ºC amb ventilador dalt i a baix.
Omplim els motlles per la meitat i afegim un tall de formatge que situarem al centre.
Acabem d´omplir-los amb la massa sobrant.
Posem al forn 20-25 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada