dimecres, 19 de juny del 2013

Capítol 11: Crema Pastissera

Aquests dies estic preparant una Super Coca per Sant Joan. La que més ens agrada a casa és la de crema.
La crema la podem preparar uns dies abans de fer la Coca, NO més de dos dies.
Aquí teniu la recepta, per si la voleu anar preparant. Està la recepta preparada tant per Thermomix, com per els que la vulguin fer a la manera tradicional.
   
Ingredients:
  • 3 ous
  • 500 gr de llet
  • 100 gr de sucre
  • 50gr de Maizena
  • 1 culleradeta de cafè de sucre de vainilla ( el podeu trobar a qualsevol supermercat)
  • 1 culleradeta de canyella en pols
 Elaboració en Thermomix:

Recepta del llibre bàsic TMX

Posem tots els ingredients junts i programem 7 mínuts, 90ºC, velocitat 4.
Un cop feta, la posem en un tuper, tapada amb paper film. El paper film ha de tocar la crema, per que no es faci crosta i la deixem refredar, primer a temperatura ambient i desprès a la nevera.

Elaboració sense Thermomix:
 
Escalfem ¾ parts de la llet amb el sucre en una olla.

En un altre bol posem els rovells dels ous i la part restant de la llet. Afegim la Maizena i remenem bé. Si tenim colorant groc, hi podem tirar unes gotetes.
Afegim la Vainilla i una culleradeta de canyella. Ho remenem tot bé.

Quan la llet de la olla, comenci a bullir , la retirem del foc i amb un colador posem la barreja que em fet en el bol a la olla on hi ha la llet bullida. No al revés.

Ara posem altra vegada la olla al foc, molt lent i anem remenant amb una cullera de fusta, procurant que no s’enganxi a les parets de la olla. Fins que qualli.

Recepta del blog la cuina de sempre

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada