divendres, 28 de juny del 2013

Capítol 13: Croissants



Bon dia!!
Aquest post el vaig fer el mes de maig, ja sé que estem a les portes del mes de Juliol.. però haig de dir que el temps tampoc ha canviat gaire des de aleshores...
Així començava:
Aquests dies de maig, més aviat, semblen dies de tardor mes que de primavera.
Avui mateix plou moltíssim i fa fresca.
Així que he estat pensant.. mmmmmmm , un croissant de mantega amb un tassa de cafè amb llet..tot mirant com cau la pluja.. bé no ens enganyem... En aquests moments és un tempestorro!!
He hagut de sortir corrents a retirar els meus geranis del balcó i m´he mullat de dalt a baix, menys mal però, ja que si em descuido em quedo sense geranis!

Així que ha fer croissants!

No pretenc que sigui un blog on tot surt perfecte, doncs a la vida real les coses acostumbren a ser imperfectes. però aquesta vegada, SI!!, han quedat prou bé.

Com fer croissants de mantega, xocolata, salats..etc?


Podríem explicar en primer lloc, com fer la massa del croissant ( que ve a ser una espècie de pasta de full). El mateix Xavier Barriga en el seu llibre té una recepta fantàstica. Però jo que tinc poc temps he trobat una manera més ràpida de fer-los i el resultat... ja el veureu.




Ingredients:
1 planxes de pasta de full ( les podeu comprar a qualsevol supermercat)
Mantega ( no margarina, mantega de barra)
Per pintar-los, batrem un ou

Si els voleu fer dolços , els podeu omplir amb Nutella, o trossets de xocolata.
Si els voleu fer salats, també els podeu farcir del que més us agradi, formatge, pernil i formatge, frankfurt, sobrassada.. etc
Preparació:
Pas 1





Estenem una mica la massa de pasta de full amb el corró.





Pas 2





Tallem la massa fent formes de triangle. Un cop feta la forma, fem també un petit triangle a la base.

 



Pas 3





Tal com veieu a la fotografía, hi posem mantega, xocolata o el ingredient que volguem.





Pas 4





Enrotllem el triangle des de la base cap a la punta.


El pintem amb ou.


El posem al forn 20 minuts a 180ºC

 
 
 
Una altre maneres de farcir-los , és un cop freds, els obrim per la meitat i li posem el que més ens vingui de gust.


Recomanació:



De tant en tant, els faig de mantega, quan encara estan calentons, us recomano que els acompanyeu amb una pastilla de Xocolata amb llet Amatller Orígens , elaborada amb vainilla “bourbon”, procedent de la Illa de la Reunión ( antigament anomenda Illa de Bourbon, d´aquí la seva denominació)



Delicious!!

 


4 comentaris:

  1. Quina bona pinta!!! Aixo ho haig de provar!!! Encara que per l'operacio bikini no es molt aconsellable!!!!

    ResponElimina
  2. Jajaja!!
    La setmana vinent intento fer una recepta per compensar!!

    ResponElimina
  3. Waw! Els acabo de fer per berenar. Molt fàcil i bons!!

    ResponElimina
  4. Eh que si!!! Jo els trobo genials!!
    Gràcies Marina

    ResponElimina